slider top

maandag 30 december 2013

Wat te doen met bodemverontreiniging?

Wat is bodemsanering?

Je hoort wel eens in het nieuws iets over bodemverontreiniging in Amsterdam. En dan daarna staat er vaak iets over bodemsanering. Hoe gaat bodemsanering in Amsterdam in zijn werk? Ik ga in deze blog proberen antwoord te geven op deze vraag.

Bodemverontreiniging

Bodemsanering kun je uitleggen als het proces om een stuk grond vrij te krijgen van bodemverontreiniging. Dan hoor ik u het afvragen, wat is bodemverontreiniging? Bodemverontreiniging is door mensen aan- of ingebrachte stoffen of materialen die normaal gesproken niet in de bodem of in het grondwater zitten. Deze stoffen kunnen leiden tot schade aan het ecosysteem.

Bodemsanering

Om de grond ‘bodemverontreiniging’ vrij te krijgen bestaan verschillende methoden en technieken. Hoe de bodemsanering plaatsvindt hangt af van de plaats, ernst van de vervuiling en de plaats van de vervuiling. Daarnaast is ook de functie van de bodem (industrie, landbouw of wonen) van belang bij de keuze van uitvoering.
Je kan de verschillende technieken onderbrengen in 3 groepen:
1.       In-situ – de bodemverontreiniging wordt ter plekke verwijderd.
2.       On-site – het afgraven van de verontreinigde grond en ter plekke reinigen en direct terugstorten.
3.       Ex-situ – het afgraven van de verontreinigde grond en afvoeren voor reiniging ergens anders.

Voorbereiding

Voordat u begint met bodemsanering is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:
-Kappen van bomen: het kan per gemeente verschillen of u een vergunning nodig heeft voor het kappen van bomen
-Slopen van bouwwerken: op grond van de gemeentelijke bouwverordening is vaak een omgevingsvergunning nodig voor het slopen van bouwwerken
-Aanwezigheid van beschermde plant- en diersoorten: in de Flora- en faunawet staan redelijk wat beperkingen ten aanzien van beschermde plant- en diersoorten
-Sanering op archeologisch waardevol gebied: dit is terug te vinden in de Monumentenwet 1988, Wet ruimtelijk ordening en het bestemmingsplan van de gemeente. Het beste is om u te wenden tot de gemeente waar u aan de slag gaat
-Aanwezigheid van explosieven in het gebied: indien er een vermoeden is van aanwezigheid van explosieven kan er mogelijk een vooronderzoek nodig zijn. Er als er explosieven worden gevonden is het van belang om de politie in te schakelen.

Uitvoering

Bij de uitvoering is het van belang om rekening te houden met de aanwezigheid van kabels en leidingen. Tevens is het van belang om te weten dat het transport van afvalstoffen gemeld moet worden. Dit staat vermeldt in de Wet milieubeheer, hoofdstuk 10!

Hebben jullie wat gehad aan deze blog over bodemsanering?



dinsdag 19 november 2013

Nog veel onduidelijkheden over elektromagnetische straling

Het is inmiddels al vele jaren geleden dat de term elektromagnetische straling zijn intreden deed in de gemeenschap, en dat de burgers op de hoogte kwamen van de ‘gevaren’ rondom deze vorm van straling. Vele onderzoeken later zegt de overheid dat elektromagnetische straling geen gevaar vormt voor de gezondheid, en dat er rustig geleefd mag worden naast antennes en hoogspanningslijnen.

Maar ze zetten er wel even een kanttekening bij dat er een uitzondering is: kinderen in de buurt van hoogspanningslijnen hebben een verhoogde kans op leukemie. Hoezo geen schade?
Ook in het nieuws van de afgelopen maand wordt er nog veel gespeculeerd over de negatieve gevolgen die elektromagnetische straling met zich meedragen. Zo is er onderzoek gedaan naar babyfoons en de mate van straling, en bleek het ‘erg mee te vallen’, maar wordt er wel aangeraden om babyfoonsminimaal een meter van het bedje te houden.

Dankzij deze berichten wordt niemand wijzer omdat ze de vinger niet op maar ook niet van de zere plek halen, maar als zowel de overheid als autoriteiten als de zorggids aandacht vragen voor straling en kinderen dan is er dus wel degelijk iets aan de hand.

Daarom is het belangrijk om niet uit te gaan van wat deze autoriteiten zeggen en menen te weten, en bij twijfel een specialist in te schakelen. Deze geschoolde personen kunnen de mate van straling in en rondom uw huis meten, en vervolgens de straling neutraliseren voor een schoner klimaat.

Daarnaast zijn er vele producten beschikbaar waarmee de bronnen van elektromagnetische straling, zoals mobiele telefoons en de laptop, kunnen worden afgeschermd.


Blijf niet wachten totdat er een duidelijk antwoord komt van de organisaties die het denken te weten, en schakel gerust een professional in. Het gaat immers om uw gezondheid, en die van de mensen om u heen.

Elektromagnetische straling
Nog veel onduidelijkheden omtrent dit onderwerp

woensdag 6 november 2013

Verschillende soorten dakkapellen

Een dakkapel op je huis laten zetten kan vele voordelen met zich meebrengen. Niet alleen ziet het er vaak mooi uit, ook creëer je hiermee extra ruimte en licht in de kamer, en de luchtcirculatie kan verbeterd worden. De kamer kan hierdoor beter gebruikt worden en zal ook meer plezier opleveren. Om deze redenen is een dakkapel ook vaak een waardeverhoging voor de woning.

De ene dakkapel is de andere niet. Er valt namelijk uit veel soorten te kiezen:

Dakkapel met plat dak
Dit is een populaire dakkapel en een echte verruiming van een kamer op de bovenste verdieping. Een dakkapel met plat dak is snel te plaatsen, zeker als er van prefab materialen gebruikt wordt gemaakt. Ook is een vergunning niet in alle gevallen noodzakelijk.

Dakkapel met schuin dak
Een schuin dak geeft de dakkapel meer uniformiteit met de rest van het dak, doordat er gelijkkleurige dakpannen worden geplaatst. Over het algemeen is het een duurdere variant, en een vergunning is altijd vereist.

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een andere nok, door deze bijvoorbeeld te verleggen of te verhogen. Deze projecten kosten meer geld en tijd, maar bieden uiteindelijk ook meer ruimte. Vanwege de schaal van het project zijn er vergunningen nodig, informeer daarom via de specialist naar de eisen.


Wat voor soort dakkapel u ook besluit te nemen, het resultaat is meer ruimte, meer licht en meer opties wat betreft het gebruik van de kamer.

Dakkapellen. Een prachtig stukje techniek met vele mogelijkheden.

dinsdag 5 november 2013

Computers need cooling too!

Stel je voor: je zit in een ruimte met vele andere personen op een kluitje met maar weinig ruimte tussen elkaar. Het is warm en dreigt warmer te worden. Je functioneert niet goed en zonder koeling gaat het er niet beter op worden. Tijd voor een verkoelende oplossing!

Computers zijn geen personen, maar koeling is minstens net zo belangrijk voor het functioneren er van. De continuïteit van een bedrijf hangt vaak ook vast aan deze vorm van infrastructuur. Met name in een server- of computerruimte is koeling van groot belang, omdat de apparaten steeds dichter bij elkaar komen te staan om ruimte te besparen. Dit is geen probleem zolang er rekening gehouden wordt met de juiste vorm van klimaatbeheersing.


T&S Klimaattechniek is expert op het gebied van klimaatsystemen voor verschillende ruimtes in een organisatie. Niet elke ruimte heeft profijt van dezelfde temperatuur en een goede verdeling is dan ook belangrijk. Zeker in een ruimte waar mensen werken is een gezond klimaat van groot belang. Door middel van airconditioning en de juiste materialen in vloeren, muren en plafonds kan een optimaal klimaat gecreëerd worden waarbij zowel mens als techniek optimaal functioneert en het beste resultaat geboekt kan worden.

Koeling computerruimte? Zeer belangrijk!


woensdag 23 oktober 2013

Klantenservice Samsung is een voorbeeld

Samsung is een elektronicabedrijf dat als een klein exportbedrijf in Taegu is opgericht en is uitgegroeid tot een van de grootste elektronica bedrijven ter wereld. Samsung is gespecialiseerd in digitale apparatuur, media,  geheugen en systeemintegratie. Tegenwoordig is Samsung wereldwijd herkent en heeft deze in de loop van de jaren haar productlijn extreem uitgebreid, haar inkomsten in marktaandelen vergroot en haar missie vereenvoudigd.

De visie van Samsung is het afgelopen jaar aangepast en afgesteld op het jaar 2020 en luidt als volgt; Een omzet behalen van 400 miljard dollar en bij de top 5 beste merken ter wereld behoren. Zij willen deze doelstellingen realiseren door drie nieuwe strategische pijlers aan de bedrijfsvoering toe te voegen: creativiteit, samenwerking en talent.

"Inspire the World, Create the Future"

Samsung kijkt uit naar de toekomst, zij willen de klant optimaal te woord staan en er voor zorgen dat de consument het merk op nummer één zet voor zowel kwaliteit als service. Samsung hecht grote waarde aan goede dienstverlening zowel voor als na de aankoop. Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact op. De klantenservice van Samsung is er op gericht om direct klanten te helpen en hen vriendelijk te woord te staan. Ik zelf heb positieve ervaringen met dit hun klantenservice en wordt dan ook altijd goed geholpen.



Geen tweede toren van Pisa

Wie de oorsprong van de scheve Toren van Pisa kent, weet dat één van de redenen is dat de verschillende zettingen, oftewel instabiliteit in de grond doordat deze grond slap is.

Tegenwoordig is daar dankzij de professionele technieken een oplossing voor gevonden. Het begint allemaal bij een analyse van de zettingen. Hiermee wordt de grond gecontroleerd op de gestelde eisen en wordt er gekeken naar de maatregelen die er nodig kunnen zijn, zoals het plaatsen van ophogingen met betrouwbare materialen.

Stabiliteit is altijd een belangrijk punt. Ook bij de aanleg of bouw wordt er daarom gecontroleerd op dit aspect zodat eventuele belemmeringen of moeilijkheden tijdig worden gevonden en opgelost. Maar ook tijdens de bouw kan de stabiliteit aangetast worden. Door ophogingen te snel op elkaar te bouwen, verliest de grond bij elke laag een deel van de stabiliteit. Professionals als Tjaden Adviesbureau voor Grondmechanica B.V., onderdeel van Theo van Velzen Holding, hebben de technische kennis om de situatie met behulp van gecompliceerde software te meten en te beoordelen op veiligheid, ook tijdens de bouw.


Deze adviseurs kunnen het verschil zijn tussen een stabiel gebouw en een veiligheidsrisico. En daarnaast blijven extra kosten uit doordat er tijdig ingegrepen kan worden. Grondmechanica door Tjaden Adviesbureau, daarmee verzekerd zich van u de ideale bouwput.

Van beerput naar bouwput met Tjaden
Grondmechanica

dinsdag 15 oktober 2013

De juiste tracks voor jou machine.

Een rubbertrack is een onderdeel voor verschillende type voertuigen. Je hebt rubbertracks in allerlei maten, zowel voor grote als kleine gravers. Wanneer je een nieuwe graver aanschaft zijn er al rubbertracks onder de machine gevestigd. 

Helaas zijn rubbertracks na intensief gebruik ook aan vervanging toe. Het beste is als je kiest voor rubbertracks die er van origine op bevestigd zijn. Maar hoe weet je nou of ze zodanig versleten zijn, dat ze aan vervanging zijn?

De specialisten van de Vlaming groep hebben een ruime ervaring in de verschillende modellen en kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Zij geven je advies over alles wat met de tracks te maken heeft. Het voordeel van de modellen in het assortiment van Vlaming Groep, is dat deze een zeer hoog bestendigheid hebben voor slijtage. Zelfs rijden op de weg is een mogelijkheid.

Het assortiment dat zij aanbieden is groot, hierdoor hebben zij tracks voor verschillende soorten arbeid. De voornaamste modellen zijn geschikt voor agrarische machines en andere werkbouw voertuigen. 

Een goed profiel van de track heeft vele voordelen; het comfort voor de machinist wordt verbeterd als gevolg dat de machinist minder vermoeid raakt. Minder onderhoudskosten en stilstand van de machine en het werk word daarnaast sneller en beter verricht.

De rubbertracks zijn verkrijgbaar bij Vlaming groep B.V. zij bieden uitstekende kwaliteit en service. 

Bron: Rubber tracks

woensdag 25 september 2013

Technologie op zijn best

Technologie is een ruim en interessant onderwerp. Wat mij er zo aan aanspreekt is dat er altijd ontwikkelingen in gaande zullen blijven. Onderlaatst heb ik een heel stuk gelezen over applicatie virtualisatie. Het klinkt erg ingewikkeld, maar kan vele voordelen voor bedrijven opleveren.

Wat is applicatie virtualisatie?

Applicatie virtualistaie zorgt ervoor dat er geen installatie meer plaatst vindt op het desktopsysteem van uw eindgebruiker. Dit komt omdat software dan vanaf een server wordt aangeboden, dit wordt ook wel virtueel genoemd. Een groot voordeel hierbij is dat de eindgebruiker hier vaak niets van merkt.

De voordelen van applicatie virtualisatie

Applicatie virtualisatie kan grote voordelen opleveren voor bedrijven. Een aantal voordelen op een rijtje:

-        U kunt snel nieuwe applicaties aanbieden
-        U kunt snel wijzigingen doorvoeren in bestaande software
-        Er blijven geen resten achter van de applicatie op het besturingssysteem als u deze      verwijderd
-        Uw computersystemen werken stabieler
-        U kunt zelf kiezen wie er toegang heeft tot de applicaties
-        Virtuele applicaties zijn werkplekonafhankelijk

Dit zijn voordelen die het werk rondom uw computersystemen zal vereenvoudigen. Hierdoor bespaart u een hoop tijd. Voor mij was dit begrip ook relatief nieuw, maar nu ik me er meer in heb verdiept ben ik helemaal overtuigd van de voordelen.



donderdag 19 september 2013

All about a package engineer

Tegenwoordig is er een toenemende vraag naar een package engineer of ook wel een sequencer genoemd. Maar wat is een package engineer precies en wat zijn zijn taken?

Een package engineer is iemand die zich bezig houdt met het maken, testen en integreren van installatie-packages van applicatie. Hij of zij is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden met betrekking tot packaging.

Kort samengevat heeft een package engineer een aantal taken. Deze taken zijn als volgt:
  • Gegevens van het intake-formulier analyseren.
  • Het omzetten van de gegevens in een installatie-configuratie.
  • De installatie-configuratie omzetten in de juiste installatie-paramaters voor het vervaardigen van de packages.
  • Het maken van de package door middel van de package generator.
  • Het resultaat testen.
  • Officieel vrijgeven van de package.

Kortom als package engineer moet je over uitgebreide kennis beschikken over packaging en hier goed mee om kunnen gaan. Het is een opkomend begrip dat in de komende jaren alleen nog maar bekender zal worden. Ook met de opkomst van vele applicaties.

Voor degene die nog niet weten wat packaging is:
Packating is het inpakken, verhuizen en weer uitpakken van software. Dit wordt gedaan aan de hand van een bepaald proces dat een viertal fasen kent. Een bedrijf dat hier heel gespecialiseerd in is is Teconomy.  


dinsdag 17 september 2013

Weer twee machines aangeschaft!

Een klepelmaaier is een maaimachine die gebruikt wordt voor verschillende grassoorten en bebossingen.

Het klepelmaaier assortiment van Vlaming Groep B.V. is zeer uitgebreid en heeft voor elke gebruiker een geschikte machine.

De machines die ik via Vlaming Groep B.V. heb aangeschaft zijn de types US en VT. Het verschil in deze modellen is vooral de capaciteit.

Het US-model heeft een robuuste constructie en is veelzijdig. De klepelmaaier is geschikt voor het maaien van gras, struiken en takken tot 7 centimeter. Het US-model is de beste keuze voor het maaien van bermen en dijken.

De VT is een klepelmaaier met een eigen benzine motor, waarbij er een optimale stabiliteit en gewichtsverdeling is. De klepels zijn van gesmede hamer waardoor deze in alle omstandigheden werken kan.

Daarnaast is de klepelmaaier voorzien van een trekhaak waarmee op de weg gereden mag worden.


Door de grote keuze, is er vast voor u ook een geschikte klepelmaaier. De service van Vlaming Groep B.V. is uitstekend. Door de kennis die zij in de loop van de jaren hebben opgebouwd wordt u goed geholpen. 
Bron: Klepelmaaier

woensdag 11 september 2013

Everything about software and apps

Via internet kwam ik bij een bedrijf terecht voor applicatie virtualisatie: Teconomy. Toen ik alles voor het eerst las en hoorde snapte ik er helemaal niks van, maar ik had wel het idee dat het zinvol was. Ik ben mijzelf meer gaan verdiepen in applicatie virtualisatie en ben uiteindelijk met Teconomy in zee gegaan: een verstandig besluit.

Wat is applicatie virtualisatie?

Door gebruik te maken van applicatie virtualisatie hoeft er geen installatie meer plaats te vinden om het desktopsysteem van de eindgebruikers. Dit komt omdat de software vanaf een virtuele server wordt aangeboden aan de gebruikers. Het is dus een soort virtuele installatie.

Wat doet applicatie virtualisatie?

Als een gebruiker van de software de software start wordt deze applicatie naar het systeem gestreamd waarop de eindgebruiker werkt. Dit gebeurt vanaf de server. Hier merkt de eindgebruiker helemaal niets van.

De voordelen van applicatie virtualisatie

Applicatie virtualisatie kent een aantal voordelen. De voordelen op een rijtje:
U kunt en eenvoudig snel uw nieuwe applicatie aanbieden
U kunt nieuwe applicaties snel wijzigen of wijzigingen aanbrengen in bestaande applicaties
Er blijven geen resten achter op het besturingssysteem wanneer deze wordt verwijderd
Computersystemen blijven stabieler werken
Virtuele applicaties kunnen werkplekonafhankelijk beschikbaar worden gesteld
U kunt eenvoudig kiezen wie toegang heeft tot uw applicaties

Deze voordelen hebben voor mij de doorslag gegeven en het werkt super!



dinsdag 10 september 2013

Verzorg de spieren van de economie goed!

Machines zijn voor veel bedrijven de spieren die de productie mogelijk maken. Zonder deze krachtpatsers zouden de wonderen die in grote getallen de markt op komen ook niet mogelijk zijn. Dagelijks maken ze vele uren en soms is het een proces dat nooit stil staat. Economies of scale zijn mede mogelijk gemaakt door de mechanisering en daar hebben we veel aan te danken.

Industrieel onderhoud...cruciaal
Maar net als dat spieren moe worden van een oefening, zijn ook machines en installaties niet totaal ongevoelig voor slijtage. Een tijgerbalsem zal niet helpen en een fysiotherapeut bezoek je er ook niet voor, maar desalniettemin is het belangrijk dat de machines goed onderhouden worden. Hier geen aandacht aan geven vergroot de kans op een ongeplande breakdown en kwaliteitsvermindering van de productie. Tijd is geld en ongepland onderhoud kost tijd!

Gepland industrieel onderhoud verkleint de kans op mankementen doordat er op vaste momenten controles worden uitgevoerd. Beschadigingen en andere tekenen van slijtage worden in vele gevallen tijdig gevonden en zodoende zal een reparatie minder tijd kosten. Net als dat rekken en strekken je spieren soepel houdt en minder gevoelig maakt voor blessures, zal industrieel onderhoud de machines goed doen.

woensdag 4 september 2013

Offshore cranes

Steeds vaker zie ik gigantische platformen en kranen in en rondom de zee staan. Of dit nou op televisie is of in de Noordzee, ik verbaas me telkens weer over deze gigantische producten en de capaciteit van deze kranen.

Laatst zag ik op tv weer een gigantische offshore crane, op dit platform werkte ongelooflijk veel mensen, van ingenieurs tot machinisten en de werkzaamheden gingen dag en nacht door. De platformen die je in de verschillende zeeën ziet doen de meeste uiteenlopende zaken van simpele bouwwerken in de zee tot het boren van olie uit de diepste aardlagen. Deze crane was geïnstalleerd voor het bouwen van een windturbinepark, een mega grote actie waarbij tal van windmolens in een diepe oceaan geplaatst moesten worden. Tijdens dit proces komen verschillende partijen bijeen op de offshore crane, met ieder zijn eigen specialisme. Alles wordt geregeld vanuit het platform en gaandeweg het project zag je steeds meer vordering in het plaatsen van het windpark. En ondanks dat de zee een aantal dagen met storm werd geteisterd, bleef het platform overeind en konden de werkzaamheden worden doorgevoerd. Dit geeft al hoe ongelooflijk veel kracht deze offshore cranes te voortduren krijgen en wat deze aankunnen. Helaas ben ik zelf nog nooit op een platform geweest, maar ik zou er graag eens op rond willen kijken. Het grootse, diverse en de kracht spreken mij enorm aan!
 

















dinsdag 3 september 2013

On the right tracks!

Een rubber track is een onderdeel van een graver. Je hebt de rubber tracks in allerlei maten, zowel voor grote als kleine gravers. Wanneer je een nieuwe graver aanschaft zijn er al rubber tracks onder de machine gevestigd.

Helaas zijn rubber tracks na intensief gebruik ook aan vervanging toe. Ook de machines die ik in gebruik had, hadden nieuwe rubber tracks nodig. Het beste is als je kiest voor rubber tracks die er van origine op bevestigd zijn. Maar hoe weet je nou of ze zodanig versleten zijn, dat ze aan vervanging zijn?

De specialisten van de Vlaming groep hebben meer dan 40 jaar ervaring in het produceren van rubber tracks. En geven je advies over alles wat met de tracks te maken hebben.

Het assortiment dat zij aanbieden is groot, hierdoor hebben zij tracks voor verschillende soorten arbeid.  

Een goed profiel van de track heeft vele voordelen; het comfort voor de machinist wordt verbeterd als gevolg dat de machinist minder vermoeid raakt. Minder onderhoudskosten en stilstand van de machine en het werk word daarnaast sneller en beter verricht.

De rubber tracks zijn verkrijgbaar bij Vlaming groep B.V. en bieden goede kwaliteit en service.

Bron: Rubber Tracks