slider top

woensdag 6 november 2013

Verschillende soorten dakkapellen

Een dakkapel op je huis laten zetten kan vele voordelen met zich meebrengen. Niet alleen ziet het er vaak mooi uit, ook creëer je hiermee extra ruimte en licht in de kamer, en de luchtcirculatie kan verbeterd worden. De kamer kan hierdoor beter gebruikt worden en zal ook meer plezier opleveren. Om deze redenen is een dakkapel ook vaak een waardeverhoging voor de woning.

De ene dakkapel is de andere niet. Er valt namelijk uit veel soorten te kiezen:

Dakkapel met plat dak
Dit is een populaire dakkapel en een echte verruiming van een kamer op de bovenste verdieping. Een dakkapel met plat dak is snel te plaatsen, zeker als er van prefab materialen gebruikt wordt gemaakt. Ook is een vergunning niet in alle gevallen noodzakelijk.

Dakkapel met schuin dak
Een schuin dak geeft de dakkapel meer uniformiteit met de rest van het dak, doordat er gelijkkleurige dakpannen worden geplaatst. Over het algemeen is het een duurdere variant, en een vergunning is altijd vereist.

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een andere nok, door deze bijvoorbeeld te verleggen of te verhogen. Deze projecten kosten meer geld en tijd, maar bieden uiteindelijk ook meer ruimte. Vanwege de schaal van het project zijn er vergunningen nodig, informeer daarom via de specialist naar de eisen.


Wat voor soort dakkapel u ook besluit te nemen, het resultaat is meer ruimte, meer licht en meer opties wat betreft het gebruik van de kamer.

Dakkapellen. Een prachtig stukje techniek met vele mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten