slider top

dinsdag 10 september 2013

Verzorg de spieren van de economie goed!

Machines zijn voor veel bedrijven de spieren die de productie mogelijk maken. Zonder deze krachtpatsers zouden de wonderen die in grote getallen de markt op komen ook niet mogelijk zijn. Dagelijks maken ze vele uren en soms is het een proces dat nooit stil staat. Economies of scale zijn mede mogelijk gemaakt door de mechanisering en daar hebben we veel aan te danken.

Industrieel onderhoud...cruciaal
Maar net als dat spieren moe worden van een oefening, zijn ook machines en installaties niet totaal ongevoelig voor slijtage. Een tijgerbalsem zal niet helpen en een fysiotherapeut bezoek je er ook niet voor, maar desalniettemin is het belangrijk dat de machines goed onderhouden worden. Hier geen aandacht aan geven vergroot de kans op een ongeplande breakdown en kwaliteitsvermindering van de productie. Tijd is geld en ongepland onderhoud kost tijd!

Gepland industrieel onderhoud verkleint de kans op mankementen doordat er op vaste momenten controles worden uitgevoerd. Beschadigingen en andere tekenen van slijtage worden in vele gevallen tijdig gevonden en zodoende zal een reparatie minder tijd kosten. Net als dat rekken en strekken je spieren soepel houdt en minder gevoelig maakt voor blessures, zal industrieel onderhoud de machines goed doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten