slider top

woensdag 23 oktober 2013

Geen tweede toren van Pisa

Wie de oorsprong van de scheve Toren van Pisa kent, weet dat één van de redenen is dat de verschillende zettingen, oftewel instabiliteit in de grond doordat deze grond slap is.

Tegenwoordig is daar dankzij de professionele technieken een oplossing voor gevonden. Het begint allemaal bij een analyse van de zettingen. Hiermee wordt de grond gecontroleerd op de gestelde eisen en wordt er gekeken naar de maatregelen die er nodig kunnen zijn, zoals het plaatsen van ophogingen met betrouwbare materialen.

Stabiliteit is altijd een belangrijk punt. Ook bij de aanleg of bouw wordt er daarom gecontroleerd op dit aspect zodat eventuele belemmeringen of moeilijkheden tijdig worden gevonden en opgelost. Maar ook tijdens de bouw kan de stabiliteit aangetast worden. Door ophogingen te snel op elkaar te bouwen, verliest de grond bij elke laag een deel van de stabiliteit. Professionals als Tjaden Adviesbureau voor Grondmechanica B.V., onderdeel van Theo van Velzen Holding, hebben de technische kennis om de situatie met behulp van gecompliceerde software te meten en te beoordelen op veiligheid, ook tijdens de bouw.


Deze adviseurs kunnen het verschil zijn tussen een stabiel gebouw en een veiligheidsrisico. En daarnaast blijven extra kosten uit doordat er tijdig ingegrepen kan worden. Grondmechanica door Tjaden Adviesbureau, daarmee verzekerd zich van u de ideale bouwput.

Van beerput naar bouwput met Tjaden
Grondmechanica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten