slider top

dinsdag 19 november 2013

Nog veel onduidelijkheden over elektromagnetische straling

Het is inmiddels al vele jaren geleden dat de term elektromagnetische straling zijn intreden deed in de gemeenschap, en dat de burgers op de hoogte kwamen van de ‘gevaren’ rondom deze vorm van straling. Vele onderzoeken later zegt de overheid dat elektromagnetische straling geen gevaar vormt voor de gezondheid, en dat er rustig geleefd mag worden naast antennes en hoogspanningslijnen.

Maar ze zetten er wel even een kanttekening bij dat er een uitzondering is: kinderen in de buurt van hoogspanningslijnen hebben een verhoogde kans op leukemie. Hoezo geen schade?
Ook in het nieuws van de afgelopen maand wordt er nog veel gespeculeerd over de negatieve gevolgen die elektromagnetische straling met zich meedragen. Zo is er onderzoek gedaan naar babyfoons en de mate van straling, en bleek het ‘erg mee te vallen’, maar wordt er wel aangeraden om babyfoonsminimaal een meter van het bedje te houden.

Dankzij deze berichten wordt niemand wijzer omdat ze de vinger niet op maar ook niet van de zere plek halen, maar als zowel de overheid als autoriteiten als de zorggids aandacht vragen voor straling en kinderen dan is er dus wel degelijk iets aan de hand.

Daarom is het belangrijk om niet uit te gaan van wat deze autoriteiten zeggen en menen te weten, en bij twijfel een specialist in te schakelen. Deze geschoolde personen kunnen de mate van straling in en rondom uw huis meten, en vervolgens de straling neutraliseren voor een schoner klimaat.

Daarnaast zijn er vele producten beschikbaar waarmee de bronnen van elektromagnetische straling, zoals mobiele telefoons en de laptop, kunnen worden afgeschermd.


Blijf niet wachten totdat er een duidelijk antwoord komt van de organisaties die het denken te weten, en schakel gerust een professional in. Het gaat immers om uw gezondheid, en die van de mensen om u heen.

Elektromagnetische straling
Nog veel onduidelijkheden omtrent dit onderwerp

woensdag 6 november 2013

Verschillende soorten dakkapellen

Een dakkapel op je huis laten zetten kan vele voordelen met zich meebrengen. Niet alleen ziet het er vaak mooi uit, ook creëer je hiermee extra ruimte en licht in de kamer, en de luchtcirculatie kan verbeterd worden. De kamer kan hierdoor beter gebruikt worden en zal ook meer plezier opleveren. Om deze redenen is een dakkapel ook vaak een waardeverhoging voor de woning.

De ene dakkapel is de andere niet. Er valt namelijk uit veel soorten te kiezen:

Dakkapel met plat dak
Dit is een populaire dakkapel en een echte verruiming van een kamer op de bovenste verdieping. Een dakkapel met plat dak is snel te plaatsen, zeker als er van prefab materialen gebruikt wordt gemaakt. Ook is een vergunning niet in alle gevallen noodzakelijk.

Dakkapel met schuin dak
Een schuin dak geeft de dakkapel meer uniformiteit met de rest van het dak, doordat er gelijkkleurige dakpannen worden geplaatst. Over het algemeen is het een duurdere variant, en een vergunning is altijd vereist.

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een andere nok, door deze bijvoorbeeld te verleggen of te verhogen. Deze projecten kosten meer geld en tijd, maar bieden uiteindelijk ook meer ruimte. Vanwege de schaal van het project zijn er vergunningen nodig, informeer daarom via de specialist naar de eisen.


Wat voor soort dakkapel u ook besluit te nemen, het resultaat is meer ruimte, meer licht en meer opties wat betreft het gebruik van de kamer.

Dakkapellen. Een prachtig stukje techniek met vele mogelijkheden.

dinsdag 5 november 2013

Computers need cooling too!

Stel je voor: je zit in een ruimte met vele andere personen op een kluitje met maar weinig ruimte tussen elkaar. Het is warm en dreigt warmer te worden. Je functioneert niet goed en zonder koeling gaat het er niet beter op worden. Tijd voor een verkoelende oplossing!

Computers zijn geen personen, maar koeling is minstens net zo belangrijk voor het functioneren er van. De continuïteit van een bedrijf hangt vaak ook vast aan deze vorm van infrastructuur. Met name in een server- of computerruimte is koeling van groot belang, omdat de apparaten steeds dichter bij elkaar komen te staan om ruimte te besparen. Dit is geen probleem zolang er rekening gehouden wordt met de juiste vorm van klimaatbeheersing.


T&S Klimaattechniek is expert op het gebied van klimaatsystemen voor verschillende ruimtes in een organisatie. Niet elke ruimte heeft profijt van dezelfde temperatuur en een goede verdeling is dan ook belangrijk. Zeker in een ruimte waar mensen werken is een gezond klimaat van groot belang. Door middel van airconditioning en de juiste materialen in vloeren, muren en plafonds kan een optimaal klimaat gecreëerd worden waarbij zowel mens als techniek optimaal functioneert en het beste resultaat geboekt kan worden.

Koeling computerruimte? Zeer belangrijk!