slider top

vrijdag 15 augustus 2014

Hoe belangrijk is klimaattechniek?

De temperatuur regelen met een druk op de knop in een werkruimte, in je eigen leefomgeving of juist in de winkel. Het kan tegenwoordig allemaal. Maar hoe werkt dat dan precies? Dat wordt allemaal geregeld met behulp van de juiste klimaattechnieken.

Wat is nu precies klimaattechniek?

Door de juiste klimaattechniek te installeren bepaal je de temperatuurregeling in een ruimte. Klimaattechniek is tegenwoordig geen simpele instructie meer, maar worden er diverse technieken met elkaar gecombineerd. 

Kan ik dat zelf doen?

Om het klimaat te regelen in een zo genoemde ‘klimaatkamer’ is er specialistische kennis nodig. Een specialist die kennis heeft van de luchttoestand, luchtstromingen, verwarming, koeling en de regeltechnieken.
Een specialist hierin is bijvoorbeeld T & S Klimaattechniek. Zij hebben een jarenlange ervaring in deze branche. T & S is voornamelijk gespecialiseerd in klimaatsystemen voor Datacenters en Utiliteitsbouw.

Waarom is een goed klimaat zo belangrijk?

De temperatuur regelen in een werkomgeving of winkelruimte kan voortaan met een druk op de knop. Door de juiste temperatuurregeling bespaart men veel energie en hoef je dus minder te stoken.
Niet alleen hoef je minder te stoken, het is ook gebleken dat werknemers beter werken wanneer de temperatuur in de werkruimte goed geregeld is. 


Wanneer het bijvoorbeeld te koud is, kunnen werknemers minder goed presteren en ziek worden. Maar wanneer het bijvoorbeeld te warm is kan de werknemer duf worden en dus ook minder goed presteren, maar niet alleen het personeel heeft hiermee te maken, ook de producten die bijvoorbeeld niet volledig kunnen uitharden o.i.d.


Natuurlijk is het voor de werknemers belangrijk dat er een goed werkklimaat is. Maar niet alleen op de werkvloer is het klimaat belangrijk, ook bij bijvoorbeeld een datacenter is het zeer belangrijk dat het klimaat goed is, het moet namelijk niet te warm zijn of te koud. Het hardware in een datacenter moet namelijk ten alle tijden blijven draaien. Een goed klimaat daarvoor is van groot belang, want hoe hoger de temperaturen, hoe vaker de servers uit kunnen vallen.

Source: T&S Klimaattechniek

Kortom, een goed klimaat is voor meerdere doeleinden van groot belang. 

De reden dat ik hierover schrijf is omdat ik laatst een artikel las over klimaattechnieken en ik hier eigenlijk niet echt het belang in van zag, totdat ik ging lezen hoe belangrijk het klimaat dus daadwerkelijk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten