De offshore crane die ik zag was bezig met een olieplatform project en was flink in de weer. Via via ben ik later in contact gekomen met het bedrijf dat deze kranen maakt. Het was, tot mijn verbazing, gelegen in Zaandam en heette Kenz Cranes.
Bezoekje van goud
Aangezien dit bedrijf Nederlands was en ik erg fan ben van kranen, besloot ik mij meer te gaan verdiepen in dit bedrijf. Op hun website vond ik al veel informatie over de projecten en diensten. Na het grondig bekijken van de website besloot ik mijn stoute schoenen aan te trekken. Ik belde het bedrijf en vroeg of ik eens langs mocht komen voor een rondleiding. Ik legde goed uit dat ik al jarenlang geïnteresseerd was in techniek en dat ik er graag eens rond wilde kijken. Tot mijn verbazing was het antwoord zonder na te denken: Natuurlijk, leuk!
Met de auto vertrok ik een week later richting Zaandam, na binnenkomst werd ik voorgesteld aan iemand van de afdeling marketing. Ik was met nog een aantal personen, we begonnen meteen met de rondleiding. Eerst kregen we enkele kantoren te zien, daarna bewogen we ons tot de werkhal. Hier werden de kranen in elkaar gezet, onderhouden en bewerkt. Dit bedrijf doet niet alleen onderhoud van offshore cranes, ze vervaardigen de kranen ook. Bedrijven kunnen hun specifieke wensen doorgeven en aan de hand van deze eisen kunnen zij een kraan bouwen. We kregen tijdens de rondleiding ook diverse uitgevoerde projecten te zien. Gelegen in Zaandam, maar opererend over heel de wereld. Ik zag foto’s in de sneeuw, in China en Afrika. Diverse grote partijen (waaronder BP) hebben hier hun kraan afgenomen. Ik wist dit niet goed, maar vond het prachtig om te zien.
Na deze rondleiding mochten we nog diverse mensen binnen het bedrijf spreken, dit vond ik eigenlijk het meest interessant. Zo kwam ik nog meer te weten over hun beroep, de diversiteit aan werkzaamheden en het bedrijf.
Al met al was dit een enerverende dag, die ik voor geen goud had willen missen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten