slider top

donderdag 31 juli 2014

Nieuw en innovatief; 3D printen

Een nieuwe printer op de markt klinkt misschien niet zo spannend, maar nu is er de 3D printer!

Make it real

Rapid Prototyping, Rapid Manufacturing oftewel 3D printen. Hierbij wordt een digitaal bestand vanaf de computer doorgestuurd naar de printer die dit omzet naar een tastbaar object. Dus in plaats van het hebben van een foto of plaatje van een voorwerp, heb je nu het voorwerp echt in handen.
Niets nieuws
de 3D printer bestaat al zo’n 25 jaar. Maar waarom is het nu dan zo in?
Het 3D printen wordt toegankelijker voor de gewone consument. Het is betaalbaarder en de apparaten zijn van betere kwaliteit. Het is zelfs mogelijk om een 3D printer thuis te krijgen.

Hoe gaat 3D printen in zijn werk
















Op de computer heb je een foto van een voorwerp die je graag als object wilt hebben. Net als met gewoon printen stuur je van je computer het bestand naar de 3D printer. De 3D printer maakt er vervolgens een tastbaar object van.


Print away!

De technieken verbeteren steeds en de ontwikkeling gaat verder. Tegenwoordig kan een 3D printer al meerdere materialen printen. Denk hierbij aan het printen van zilveren oorbellen, chocolade, ipad hoesje en noem maar op. Het leuke is dan ook dat je zelf custom spullen kan maken. Maak een ontwerp op de computer en printen maar!

Is het je nog iets te mooi om in huis te halen? Steeds meer en meer bedrijven die printservice aanbieden, doen ook aan 3D printen.